8. dubna 2019

PŘEČTENO: Barva půlnoci - L. J. Shen








Originální název: Midnight blue

Žánr: Literatura světová - Pro ženy - Romantické - Erotické

Série: -

Rok vydání: 2019 (v originále 2018)

Nakladatelství: Baronet

Počet stran: 360 stran

Názvy knih série: -

Díl série: -

Odkazy: ČBDB, DatabázeKnih, GoodReads

(zdroj obrázku)











ANOTACE:


Indigo Bellamyová je pro svou novou práci jako stvořená. Je zodpovědná, optimistická, nevinná. Mělo jí dojít, že práce osobní asistentky slavného rockera nebude procházka růžovým sadem.

Alex Winslow je rocková hvězda. Nespoutaný Brit, který svádí ženy očima v barvě whisky a láme srdce na počkání.

Celosvětové turné. Tři měsíce. Čtyři kontinenty. Sto koncertů.

Indigo zaprodala svou duši potetovanému bohovi rocku. Jenže Alexi Winslowovi její duše nestačí. Chce i její tělo a srdce.
                                                                                           (cbdb)

O čem kniha je?

   Alex Winslow je rocková hvězda. Rocková hvězda, která začala šňupat koks a pít alkohol. Rocková hvězda, která do toho zapadla tak moc, že se během doby, kdy mu koks lezli ušima rozhodl, že svému rivalovi na předávání grammy sošku ukradne. To byl jeho pád. Po tomto incidentu šel na odvykačku, když ji absolvuje, rozhodne se jeho agentka, že mu zařídí hvězdný návrat ve formě celosvětového turné. Problém je, že potřebuje někoho, kdo by ho neustále hlídal, udržel ho střízlivého, daleko od problémů, byl zodpovědný a měl potřebu si nutně práci udržet.
   Tou osobou je Indigo. Mladá, nezaměstnaná introvertka, která nedávno ztratila práci a s rodinou svého bratra živoří v malém bytečku v Los Angeles. Ona tu práci potřebuje a rozhodne si ji udržet i přes to, že se ji Alex neustále pokouší vytáčet, vyhnat nebo dostat do kalhotek.
   Co se však stane, když se Indie stane Alexovou, dlouho ztracenou múzou?


O čem kniha je?

   Tak dámy a pánové (dobře, spíše jen dámy), tohle byla jízda.
   Sex, drogy a rocknroll. Drogy naštěstí byli potlačovány až do doby nějakých větších zvratů. Jinak popravdě, já moc nesnesu číst o feťácích, nějak mi to vad. A když se prostě někdo nesnaží ani přestat? Knihu prostě odkládám. Neptejte se proč, ale asi to bude o sympatiích.
   Místy jsem měla chuť dát Alexovi po tlamě, jako občas se fakt choval jako hrozný hajzl. Nejen k Indie, ale i ke svým kamarádům. Jeho výbuchy arogance samozřejmě střídaly momenty, kdy se zase choval jako princ na bílém koni. Když zjistil, že je někdo v nouzi, tak okamžitě pomohl, ale jinak se choval jako arogantní blbeček bez kouska taktu. Ale... Měl něco do sebe.
   Indigo, neboli Indie, taky Sturdustka, byla taková hodná holka. Radši by se nechala rozčtvrtit, než aby přišla o peníze, které měla jako chůva Alexe dostat. Neberte to špatně, ona nebyla nějaká zlatokopka, ale ty peníze chtěla hlavně použít pro svou rodinu. Jí samotné stačilo vytvářet si vlastní šaty ze starých látek a nejradši by vedla sekáč někde v Los Angeles. Na prvním místě chtěla zachránit bratrovu rodinu a bratra poslat do léčebny pro alkoholiky. Ale pozor, nenechte se odlákat, že je tady hlavní hrdinka nějaká hloupá ovlivnitelná holka. Indie si uměla dupnout a taky uměla být pěkně drzá.
   Závislosti na různých věcech prosakují celou knihou. Alex ujížděl na alkoholu a koksu, její bratr Craig už také pomalu propadával alkoholismu. Takže romantické a jiskřivé okamžiky mezi Alexem a Indie střídaly chvíle, kdy Indie musela řešit, když její bratr na druhé straně světa, něco vyvedl v alkoholovém opojení nebo jsme s Alexem vzpomínali, jaké to bylo, když ještě bral. A moc pěkné vzpomínky to nebyly.
   Naštěstí se Alex držel a v podstatě svou závislost na drogách vyměnil za lehkou závislost na Indie.
   Jako vážně mě to hodně bavilo. I to prostředí rockového turné a jejich půlnoční dostaveníčka, kdy si Alex uvědomil, že Indie je jeho novou múzou. Asi paráda.

  Více už dnes asi nevyplodím, protože mi to nějak nemyslí, takže jen oznamují, že kniha za mě dostala plné stádo a jsem zvědavá na další knihy od autorky.

A to je dnes opět vše.
Páčko!
A.
   

2 komentáře:

  1. Tohle by nemuselo být vůbec špatné! :D
    Tvůj názor a ta anotace mě rozhodně nakopla, že se po knize určitě podívám! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty dnes hladíš mé ego. :D Moc děkuji a doufám, že se ti bude líbit minimálně tak jako mně. ♥

      Vymazat