5. března 2018

WINTER - Marissa Meyer

                                (zdroj obrázku)

Originální název: Winter

Žánr: Literatura světová - Sci-Fi - Pro děti a mládež - Young Adult

Série: Měsíční kroniky (The Lunar Chronicles)

Rok vydání: 2016 (v originále 2015)

Nakladatelství: Egmont

Počet stran: 828 stran

Názvy knih série: Cinder (1), Scarlet (2), Cress (3)

Díl série: Čtvrtý, závěrečný

Odkazy: ČBDBDatabázeKnihGoodReads



Z OBÁLKY:

Dramatický závěr Měsíčních kronik.

Princezna Winter má obdiv měsíčního národa pro svou vznešenost a dobré srdce, a navzdory tomu, že jí tvář hyzdí jizvy, její krása je prý ještě úchvatnější než královny Levany, její macechy. Winter svou macechu nenávidí a ví, že Levana neschvaluje její city k příteli z dětství – pohlednému palácovému strážnému Jacinovi. Ale Winter není tak slabá, jak si Levana myslí. Společně s kyborgskou mechaničkou Cinder a jejími spojenci by se jí dokonce mohlo podařit rozdmýchat povstání a zvítězit ve válce, která zuří už příliš dlouho. Dokážou Cinder, Scarlet, Cress a Winter porazit královnu Levanu a dopsat šťastné konce ke svým příběhům?

ZAHRANIČNÍ OBÁLKY:








MŮJ NÁZOR V BODECH:



- Další z nádherných pohádkových obálek, ta česká s celou postavou se mi líbí hodně, ta zahraniční s jablkem, zase vypovídá více o tom, na jakém příběhu je to založeno, ale všechny jsou hezké.

- No, jak to shrnout... TO BYLA JÍZDA!!!
- Občas jsem vážně zapomínala dýchat a úplně se mi kroutil žaludek.
- Bylo proč, všechny postavy jsem si oblíbila už v předchozích dílech, zde nám blíže přibyli pouze Winter (taková pěkná měsíční Sněhurka) a Jacin, ale i ty už jsme v Cress poznali, aspoň trochu.
- Autorka pěkně pokouší jejich osud, zdraví, vztahy, pocity... No měla jsem pěkné nervy...

- Je fakt, že jsem trošku čekala, že se Cinder a její skupinka prostě jednoduše dostanou na měsíc, převezmou vládu a bude to, ale neee, tak jednoduché to neměli.

- Všichni byli nějak zraněni, rozděleni, zase se potkali, opět se rozdělili, opět setkali, opět rozdělili... Prožívala jsem neustále infarktové stavy.
- No, prostě tolik radostných setkání a smutných rozdělení v jedné knize je zkouška nervů pro čtenáře
- Hodně oceňuji to, že autorka to hlavním postavám neudělala vůbec jednoduché, dodávalo to příběhu... Autenticitu? Dá se to o Sci-Fi vůbec říct?

- Také se mi hodně líbil konec, kterému je věnováno snad více jak 50 stran (i když je zlo poraženo, tak jak to v těch pohádkách bývá).
- Na konci nám všechny hlavní postavy představí své plány do budnoucnosti.
- No a kniha je ukončena klasicky pohádkovou větou, že žili šťastně až do smrti (něco v tom smyslu), takže můžeme předpokládat, že se jejich plány naplnily.
- Což je fajn, že vlastně tušíme co bude a tím je to tak pěkně ukončeno.
- Pohádka! ♥

- Tahle série je převyprávění pohádek - Popelka, Karkulka, Locika a nakonec Sněhurka
- Dokonce to i skončí skoro jako pohádky... "Hepyjend" jak má být, až na tolik mrtvých lidí a měsíčňanů, různé psychické újmy hlavních postav a tak... :-D
- Sci-Fi a fantasy fanynky budou si myslím nadšené, nevím, ale jestli je to i pro chlapy, přece jenom ta romantika tam je taky.
- Nedokážu si představit, že to čte Filip... :-D

SHRNUTÍ:

Obálka: *****
Příběh:*****
Čtivost: *****


CELKOVÉ HODNOCENÍ:


Žádné komentáře:

Okomentovat