29. října 2018

PŘEČTENO: Lisa Kleypas - Setkání s cizincem








Originální název: Hello Stranger

Žánr: Literatura světová - Romány - Pro ženy

Série: Ravenelovi (The Ravenels)

Rok vydání: 2018(v originále 2018)

Nakladatelství: Baronet

Počet stran: 400 stran

Názvy knih série: Chladnokrevný ničema (1), Svatba s Winterbornem (2), Ďábel na jaře (3.)

Díl série: Čtvrtý

Odkazy: ČBDB, DatabázeKnih, GoodReads









Opět se omlouvám za případný spoiler, ale pokud se mám rozepsat, tak to jinak neumím :D


   Lisa Kleypas to prostě umí. Nepíše takové ty příběhy, které vám splývají v jeden a vlastně si z toho nic moc nevezmete.
   Ano, jsou zde klišé typická pro historickou romanci, ale tak kvůli tomu po tom asi saháme, že jo. Já zbožňuji to namlouvání a autorka umí krásně popsat charaktery a spojovat nespojitelné páry.
   Tady se jedná o příběh vysloužilého vyšetřovatele Ethana a doktorky Garett. On je špion, trénovaný k zabíjení, ona jediná žena ve Velké Británii, která se stala doktorem z povolání (na tu dobu, kdy ženská měla jen vyšívat a rodit děti wow).
   Obě postavy jsme už potkali v předchozích dílech no a až tady to pořádně zajiskřilo. Ethan se od ní snaží sice držet dál. Ha ha, to známe, aby ji jakože ochránil, no ale ouvej, samozřejmě se to nepovede. No po tom, co mu hrudník prostřelí jeden z Ethanových kolegů, ho Garett sešije a odeberou se na Ravenelovské panství. Tam se zotavuje, ale opět je napadnou a tak se rozhodnout udat Ethanova zkorumpovaného šéfa novinám a odhalit veškeré jeho nekalé činnosti.
   Takhle když to shrnu, tak nic moc, ale autorka opravdu píše poutavě, napínavě a v jednu chvíli jsem se bála, že Ethana nechá umřít, jako dost mi hrála na nervíky. Naštěstí jsme zůstali u "hepyjendu".
   Co, po dočtení této knihy mám nejvíce na mysli, je, že hrozně potřebuju příběh Westona, jako jeho příběh bude pecka, protože on nás celou sérií tak jako doprovází v pozadí a každým dílem ho prostě musíte milovat víc a víc. Takový ten hodný hajzlík. Rozumíte? :D
  
   Knihu jsem nemohla hodnotit jinak než 5 hvězdami.
   


2 komentáře:

  1. je to taková ta klišé historická literatura aka porno?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to si piš, to já ráda.. :D Však mě znáš... :D

      Vymazat