23. března 2019

PŘEČTENO: Kontrakt - Melanie Moreland


Originální název: The Contract

Žánr: Literatura světová - Romány - Pro ženy

Série: -

Rok vydání: 2019 (v originále 2016)

Nakladatelství: Baronet

Počet stran: 416 stran

Názvy knih série: -

Díl série: -

Odkazy: ČBDB, DatabázeKnih, GoodReads


(zdroj obrázku)




ANOTACE:

Může láska někoho doopravdy změnit? Katharine pracuje pro šéfa Richarda, bezohledného tyrana, který se nikdy neohlíží na nikoho a na nic. Potřebuje práci, a tak musí strpět jeho nekonečné požadavky a ponižování. Jednou však od něj dostane úkol, s nímž rozhodně nepočítala. Její pracovní smlouva teď zní – milenka a snoubenka. Když lásku musí předstírat dva lidé, kteří se nesnášejí, co se asi stane? Drsné napětí a erotické jiskření přerůstá do něčeho nečekaného. Katharine náhle bez svého nenáviděného nepřítele nedokáže žít. Je to vůbec ještě ten starý Richard, nebo se z něj stal někdo jiný? Přežije jejich vztah tento neobvyklý a zrádný kontrakt?

Kniha obsahuje bonusovou novelu Baby šéf.
                                                              (cbdb)

O čem kniha je?

   Kat pracuje pro Richarda, arogantního zmetka, který se jí chce zbavit už od první chvíle, kdy k němu byla přeřazena. Ona by ale pro tu práci vypustila duši, protože je velmi dobře placená a ona potřebuje platit drahý pečovatelský dům Penny, ženě která se ji ujala když kdysi jako dítě žila na ulici.
   Richard očekává povýšení. Když povýší jeho kolegu, začne se shánět po nové práci. Jeho kamarád mu nabídne místo v konkurenční rodinné firmě, kde dbají na rodinný život. Richard je sukničkář, takže jedinou šancí jak se tam dostat je, přesvědčit nového šéfa, že se změnil a zamiloval. Za jedinou vhodnou kandidátku na falešnou snoubenku nakonec vyhodnotí Kat.
   Nabídne Kat dohodu, kontrakt, při kterém bude hrát jeho osudovou lásku, budou hrát, že se milují a on jí na oplátku za to bude štědře platit. Jenomže věci se zkomplikují, když si oba uvědomí, že to co bylo na počátku jen hra přerůstá ve skutečnost.



Jak se mi kniha líbila?

   První polovina knihy byla skvělá.
   Já přesně zbožňuji ten vývoj vztahu, přes nenávist k lásce. Richard byl takový arogantní vychcánek a postupně se Kat více a více otevíral, takže se nedivím, že se do něho zamilovala. On to byl hodný chlap, ale prostě žil jen svou prací, kde se musel chovat jako velké zvíře.
   Kat naopak působila dost upjatě a celkově nejistě, ale nakonec se ukázala, že má v sobě jiskru a dokáže za svou věc bojovat.
   Oba si v dětství prošli peklem. Jeden byl chudý, ale aspoň potom našel někoho kdo ho bezpodmínečně miloval, druhý zas naopak měl všeho dostatek, ale lásky velmi málo.
   Druhá polovina knihy už u mě trochu klesla, ale to jen z toho důvodu, že já mám ráda ty lumpy s dobrým srdcem. Tady nám ten náš Ríša trochu vyměknul a už to nebyl ten správný hajzlík.
   Co se týče bonusové povídky Baby šéf, tak ta byla naprosto dokonalá. Jako fakt mě brala nostalgie a smála jsem se na celé kolo. To se povedlo. ♥

   Celkově se mi to líbilo, místy to trhalo srdce a místy jste se smáli.

   Nakonec jsem hodnotila 4 ovečkami.


A to je zas vše,
přeji krásný den.
Páčko.
A.

Žádné komentáře:

Okomentovat