25. března 2019

PŘEČTENO: Vévodkyně - Nichole Chase







Originální název: Suddenly Royal

Žánr: Literatura světová - Romány - Pro ženy

Série: Lilarie

Rok vydání: 2019 (v originále 2013)

Nakladatelství: Baronet

Počet stran: 440 stran

Názvy knih série: Princezna (2 - Vyjde v květnu 2019 u nakladatelství Baronet)

Díl série: První

Odkazy: ČBDB, DatabázeKnih, GoodReads

(zdroj obrázku)












ANOTACE:

Samantha Rousseauová je docela obyčejná postgraduální studentka. Volný čas tráví se svými spolubydlícími, škudlí, aby vyšla s penězi, pečuje o svého nemocného otce a o zraněné dravce v univerzitním výzkumném středisku, kde pracuje, na vysoké škole přednáší ornitologii a opravuje písemky a testy svých znuděných svěřenců.

Když do městečka přijedou dva členové královské rodiny z malé evropské země Lilarie a oznámí jí, že je poslední žijící příslušnicí tamního šlechtického rodu Rousseauových, Samanthin život se obrátí naruby. Chtě nechtě se musí rozhodnout, jestli přijme nejen titul vévodkyně, pozemky, nemovitosti i pohádkové bohatství, ale také odpovědnost, která k jejímu budoucímu postavení neodmyslitelně patří. A okouzlující korunní princ Alex jí rozhodování ani trochu neusnadňuje…
                                                                                                          (cbdb)

O čem kniha je?

   Sam je poctivá studentka, která miluje dravce. Jednoho dne ji po práci odchytne muž v obleku a pozve ji jménem své zaměstnavatelky na večeři. Vévodkyně Rose z Lilarie. Sam si myslí,  že chce probrat něco ohledně grantu pro její katedru.
   Když Sam dorazí na tuto tajemnou schůzku, potká se nejen z vévodkyní, ale také s korunním princem Alexem. Vévodkyně Rose Sam oznámí, že je ztraceným potomkem šlechtického rodu Rousseau a že ji náleží titul vévodkyně a rozlehlé pozemky v Lilarii. Samantha tomu sama nevěří a rozhoduje se, jestli svou novou pozici přijmout a odletět do Lilarie nebo si ponechat svůj starý život.



Jak se mi kniha líbila?

   Nebylo to nejhorší. Pohádka pro dospělé. Žádné komplikace, žádné velké drama, odhadnutelný konec.
   Základní příběh byl super, ale chybělo mi tam nějaké to drama. Jakože velké drama, třískání dveřmi, házení nádobí, usmiřování a tak. :D
   Alex byl na mě až moc dokonalý, prostě Princ k nakousnutí. Neměl žádnou neřest, kromě jeho sukničkářské minulosti a nějakého dramatu s bejvalkou, které nakonec nebylo moc objasněno, byl prostě zpodobněním dokonalosti.
   Sam byla fajn holka, sympatická, ale až moc jednoduše se srovnala se změnami v jejím životě. 
   Celkově to bylo hooodně růžovoučké a pokud hledáte miloučký pohádkový příběh s kapkou erotiky, tak nad Vévodkyní vůbec neváhejte.
   Konec se mi líbil i když byl dost smutný, já teda radši to velké naštvané drama a pak usmíření, než tohle.
   Každopádně to je napsané velice čtivě, vtipně a myslím, že to je kniha která stojí za přečtení, když hledáte něco oddychového.

Hodnotím 3 ovečkami


A to je zase dneska vše,
přeji krásný den a na chvilku zas snad budete mít pokoj. :D
Páčko!
A.

2 komentáře:

  1. Pěkná recenze :) Kniha nevypadá marně třeba se k ní někdy v budoucnu dostanu. Potřebovala bych prožít alespoň 2 životy abych stačila držet krok se všemi vydanými knihami a ještě by to bylo málo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. To je pravda, v dnešní době nemá šanci člověk stíhat číst vše co vychází a už vůbec ne třeba s více žánrů. Vévodkyni určitě zkus, na oddech super. :)

      Vymazat