29. března 2019

PŘEČTENO: Pravidla dohazovačů - Rachel Van Dyken




Originální název: The Matchmaker´s Playbook

Žánr: Literatura světová - Pro ženy - Romány - New Adult

Série: Dohazovači s.r.o.

Rok vydání: 2019 (v originále 2016)

Nakladatelství: Baronet

Počet stran: 320 stran

Názvy knih série: Pravidla touhy (2 - vyjde v červnu u nakladatelství Baronet)

Díl série: První

Odkazy: ČBDB, DatabázeKnih, GoodReads

(zdroj obrázku)

Knihu můžete zakoupit na stránkách nakladatelství Baronet








ANOTACE:

Pravidlo dohazovačů č. 1: Nikdy se nezamiluj do svojí klientky.

Poté, co mu zranění ukončilo nadějnou kariéru v NFL, se Ian Hunter vrátil zpátky na vysokou. Chce se dostat zpátky do hry, tentokrát na poli lásky a svádění. Coby spolumajitel úspěšné a tajné seznamovací agentury Dohazovači s.r.o. využívá své bohaté zkušenosti se ženami, aby pomohl nešťastně zamilovaným klientkám. Až když si ho najme Blake Olsonová, Ian zjišťuje, že ještě nikdy neměl beznadějnější klientku.

Blake nosí neforemné sportovní oblečení a příšerně staromódní boty. Bude zázrak, jestli se jí podaří získat vysněného kluka.  S profesionálním dohazovačem po boku se však rozhodne chopit se své šance. Ian ví, že jeho pravidla a rady jí určitě pomůžou. Když se ale Blake s jeho pomocí promění z obyčejné holky na sexy kočku, hrozí, že Ian poruší své nejdůležitější pravidlo – nikdy si nic nezačínat s klientkou…
               (cbdb)

O čem kniha je?

   Ian už nemůže hrát profesionálně americký fotbal.
   Nicméně vždy byl Hráč, Hráč na poli lásky.
   Jeho sestra se před časem provdala za totálního blbečka, jen pro to, že neměla dostatek sebedůvěry aby oslovila toho pravého. Ianovi to otevřelo oči, rozhodl se, že když nemůže hrát fotbal, tak bude pomáhat méně sebevědomým ženám získat toho po kom touží. A tak společně se svým geniálním nejlepším kamarádem Lexem založili společnost Dohazovači s. r. o.
   Firmě se velmi daří, mají 99 % úspěšnost. Ženy jsou spokojené a často našly právě díky nim tu pravou lásku.
   Problém nastává, když Ian potká Blake, která mu obrátí celý život naruby svými ošklivými žabkami a oblečením, které by on sám mohl nosit.
 

"Co kdybyste si mohli nastudovat pravidla pro hru zvanou rande? Dohazovači mají připravenou taktiku pro každej scénář, ke kterýmu může dojít. V podstatě jsme vytvořili vztahovou variantu Minority Report. Předvídáme všechny možný "randící katastrofy" dřív, než k nim dojde, a děláme všechno pro to, aby k nim ve skutečnosti nedošlo." (strana 23)


Jak se mi kniha líbila?   

   Myslím, že mám adepta na TOP knihu roku co se týče soudobé romance.
   Tohle bylo mega monstrózně skvělé a asi jsem objevila novou oblíbenou autorku.
   Tady mi hodně vyhovovalo, že jsme viděli jen pohled Iana, který je snad nejvíce sebejistý a sexy zmetek na světě, plive jednu hlášku za druhou a prostě je... Asi bych řekla velmi šukatelná hromádka písmen 😂😂😂 Pardon za výraz, ale on je prostě... ♥ ♥ ♥

                                                                               (zdroj)

"V našem světě je každá holka krásná. Každá má něco v sobě. Každá má v životě jednoho chlápka, po kterým touží, jednoho nedostišnýho muže." (strana 43)

   Zpět k tématu... :D
   Co se týče Blake, tak ta byla svým chováním a zjevem možná trochu hnaná do extrémů, ale je to celkem fuk .Slečna Drsňák baví už skoro dvacet let a proměna ošklivého kačátka v sexy kočku bude bavit dále. Jen poznámka, proč všechny ženský v tomhle typu literatury voní po vanilce? 😂 Jo a nejsem si jista, že holka, co chodí jen v žabkách a sportovním oblečení po bráchovi bude nosit tanga. 😁 Ale aspoň měla nějaké překvápko. :D
   Ale co mě momentálně nejvíc navnadilo, zaměřit se na autorku byl Lex, v tomhle příběhu vedlejší postava, ale v dalším díle bude hrát hlavní roli? Sexy vědátor a hacker? Ano, prosím!
   Gabi jsem trochu nechápala proč je to taková, jakože přátelsky protivná potvora. Ale jsem zvědavá proč se s Lexem tak moc nesnáší.
   No a co se týče společnosti Dohazovači s. r. o., tak je zde hodně momentů, kdy sice Ian zdánlivě mluví pouze o tom jak to v jejich firmě funguje, ale některé jeho postřehy a poznámky pohladí ženskou duši.
   Musím říct, že jsem si začala "lepíkovat" a značit vtipné pasáže. Po tom co jsem na prvních 40 stranách jednu barvu, označující vtipné momenty, vypoužívala, tak jsem teda přešla jen k podtrhovaní. I to jsem vzdala, je tam tolik vtipných míst a hlásek, že jsem prostě kroužkovala čísla stránek.
   Erotiky tam je taky tak akorát, žádné velké podrobnosti, ale má to tu správnou jiskru.
   No od šedesáté strany to šlo horko těžko odložit. Je to jasný oblíbenec a těším se až to trochu pozapomenu a budu si to moc přečíst znova. A na další díl se těším sakra hodně.

Hodnotím plným stádem a ještě bych nejradši ukradla pár kousků z vedlejší farmy. Fakt dokonalost na papíře!


Ještě jednou děkuji nakladatelství BARONET za zaslání tohoto recenzního výtisku.

A to je dnes vše.
Páčko.
A.

 

2 komentáře:

  1. Achjo :( Další super kniha? Kdo to má všechno stíhat číst? :D Super recenze. Na knihu jsi mě určitě nalákala, jen nevím kdy se k ní dostanu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám radost, že jsem tě nalákala a děkuji. :D Ale určitě si čas udělej, je to odpočinkové a hrozně vtipné. :) Ale chápu, že toho teď vychází mraky a člověk nemá čas málem spát. :D

      Vymazat